LT | EN | RU
Словарь для автоопределений
APS (angl. Audi Parking System)
Audi parkavimo sistema padaro parkavimą lengvesnį kad ir kokia sudėtinga būtų eismo situacija ir įspėja vairuotoją apie nematomas kliūtis, esančias prie pat automobilio. Priklausomai nuo pasirinktos specifikacijos, sistema stebi aplinką aplink automobilio priekį ir galą. Jei sistema pastebi objektą manevruojant, garsinis signalas signalizuoja vairuotojui vis stipriau, kai artėjama prie jo. 
Iki aštuonių ultragarsinių jutiklių yra integruota į buferius, kad šie nustatytų atstumą iki kliūties ir nusiųstų matavimus į valdymo bloką. Jei tik atstumas sumažėja iki mažiau nei 120 centimetrų nuo automobilio priekio arba iki 160 centimetrų už jo, pasigirsta garsas su protarpiais. Kai atstumas iki kliūties lieka mažesnis nei 30 centimetrų, pasigirsta ištisinis signalas.
Sensoriai yra montuojami buferiuose taip, kad jie kuo mažiau matytųsi. Garso skleidikliai yra įmontuoti prietaisų skydelyje ir galinėje palangėje. Esant didesniam nei 15 km/val. greičiui sistema automatiškai deaktyvuojama. Sistema gali būti išjungiama mygtuko paspaudimu – eismui pasidarius labai intensyviam arba nuolat stojant ir greitėjant.
Visada ieško vietos: parkavimo pagalbos sistema (įskaitant pajudėjimo įkalnėje pagalbą) naudoja 10 ultragarso jutiklių, kad rastų tinkamą vietą pastatyti automobilį kelkraštyje – ir tai padaro automobiliui važiuojant iki 30 km/val. greičiu. Vos tik vieta randama, sistema suskaičiuoja idealų parkavimosi kelią ir užbaigia parkavimo manevrą beveik automatiškai: vairuotojas teturi akceleruoti ir stabdyti – vairas sukiojasi pats.
Разпечатать
Сохранить на формате PDF
Выслать по эл. почте
Tapk Draugu
Все права защищены © 2010-2020                   Контакты   |   Карта сайта   |   E-mail.: info@autopolis.lt
LT